Vejen til et succesfuldt byggeprojekt.......

Nye udviklingsprojekter får Skjøde til at investere i egen projektweb

I takt med at det store fynske entreprenørfirma Skjøde har bevæget sig fra traditionelle hoved- og totalentrepriser til også at lave egne udviklingsprojekter, er behovet for en egen platform til datahåndtering vokset. Derfor har man for nyligt investeret i en professionel projektweb fra Byggeprojekt.dk, og de første reaktioner fra både ansatte og samarbejdspartnere er meget positive.

Det er kravene ved udviklingsprojekter som blandt andet det 140.000 kvadratmeter store Gartnerbyen i Odense, der har fået Skjøde til at vælge en professionel projektweb.

”Tidligere har vi ofte klaret os med, hvad bygherre stillede til rådighed, når vi for eksempel bød på en hovedentreprise. Men i takt med at udviklingsprojekter og totalentrepriser fylder mere hos Skjøde, er der opstået et behov for, at vi fik vores egen platform – et sted hvor vi kan samle og styre informationer om hele værdikæden fra udbud og kontraktdannelse til udførelse og aflevering”, fortæller teknisk chef i Skjøde, Allan Arno Kronborg.

FTP-server var utilstrækkelig

Tidligere har Skjøde benyttet sig af en FTP-server, når der for eksempel skulle deles dokumenter, tegninger og andet med underentreprenører og samarbejdspartnere, men systemet var utilstrækkeligt på flere måder.

”Først og fremmest rendte vi hele tiden ind i, at downloadhastigheden var for tidskrævende for vores samarbejdspartnere. Men FTP-løsningen havde heller ikke alle de mange andre features, som vi får med en projektweb – logbog, brugertilpassede skabeloner, en enkel struktur osv.”, siger Allan Arno Kronborg.

Overholder love og regler

For det 45 år gamle entreprenørfirma, der opererer med store projekter på Fyn og Sjælland, drejede valget af Byggeprojekt.dk sig også om at leve op til de gældende lovkrav.

”Vi skal snart til at udarbejde digitale udbud, som er omfattet af regler fra EU. Her hjælper projektwebben os meget, fordi vi kan stole på, at systemet netop er bygget til at overholde alle udbudsregler. Det er én hovedpine mindre for os”, fortsætter Allan Arno Kronborg.

Partnere kan inviteres ind

Selv om Skjøde endnu kun har haft lejlighed til at tage projektwebben i brug på en håndfuld projekter, har det nye system allerede vist mange praktiske fordele. En af dem er, at udvalgte samarbejdspartnere nu kan inviteres til at være medprojekterende tidlig i projekteringsfasen.

”Vi har simpelthen nu en mulighed for at involvere vores samarbejdspartnere allerede før, de for eksempel skal til at udføre byggeriet. Det betyder, at vi trækker på et bredere felt af ekspertise og får endnu mere kvalitet i projekterne end ellers og derved løbende sikrer projektets økonomi og ikke mindst kvalitet”, siger Allan Arno Kronborg.

Enkel struktur med smidig tilpasning

Hos Skjøde er der enkelte superbrugere af den nye projektweb, som styrer informationshåndteringen i det daglige. Men systemet fra Byggeprojekt.dk er både nemt at tilpasse og brugervenligt for Skjødes samarbejdspartnere, understreger Allan Arno Kronborg:

”Det er en god platform til at håndtere både udvikling, projektering og udførelse, som giver os al historik samlet ét sted. Og så har Byggeprojekt.dk været meget gode til at gå i dialog med os, så snart vi har haft et ønske eller en idé til noget, vi gerne vil bruge systemet til”, slutter han.

 

Få en vurdering: Overholder vi digitale EU lovkrav?